Sunday, October 2, 2016

Encounters from Akdeniz University

Why didn’t we encounter before?

   It was the best encounter in Pera Museum. This area which is the my favorite was hosted for young and contemporary art as usual. It was exciting. A lot of talented and succesful students from Akdeniz University introduced Antalya’s unique cultures and beauties, I took it for my blog through Pera Museum.

   I have never seen an exhibition such an elegant, understandable and simple like that for as long as I can remember.  Some of student who graduated and also continue the post graduate from Akdeniz University are gathering some artworks without  an exactly theme. They are showing a lot of captivating artworks with the best aesthetic positioning as like  painting, sculpture, graphics, ceramics, photography, tradational turkish arts and cinema-tv. With their definition; The display of the works in the exhibition embraces the idea, Those
methods and media are merely tools in artistic production. Each of works have enough beauty and shining for impressing you.

   There was five main section in this exhibition;

*      The Metamorphosis of the Body
*      Abstraction
*      Conceptual Approaches
*      Digital Universe-Publicity
*      Documentary


You can visit The Encounters which is curated by Ebru Nalan Sülün until Oct 16.

 *****

   Nasıl oldu da karşılaşmadık daha önce?

    Bu ay karşılaşmanın en güzelini Pera’da yaşadım. Favori mekânlarımdan biri olan bu alan, her zaman ki çizgisini bozmayarak yine genç ve çağdaş sanatı evine konuk etti ve harika bir sergiye ev sahipliği yaptı. Akdeniz Üniversite’sinin birbirinden yetenekli ve güzel insanları bu sayede Antalya’nın eşsiz kültür ve zenginliğini İstanbul’a taşıdılar ve benim bloğuma da harika bir anı kaldı.

    Uzun bir süredir böyle zarif ve sade anlatımlı bir sergiye denk gelmemiştim. Akdeniz Üniversitesi mezunlarından, lisansüstü öğrenimine devam eden öğrencilerinin eserleri belirli bir tema olmaksızın küçük bölümlemeler ile bir araya getirilmiş. Resim, heykel, grafik, seramik, fotoğraf, geleneksel sanatlar ve sinema-tv gibi çalışmaları içeren birçok büyüleyici parçayı en estetik konumlamaları ile ziyaretçilerine sunmuşlar. Kendi tanımlamaları ile; yöntem ve mecraların sanat üretimi sürecinde sadece bir araç olduğu düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanan bir sergi olmuş. İçeride bulunan her bir parça sizi içine alacak ve estetiğe doyuracak güzellikte.

Sergiyi kapsayan bölümler;

*      Bedenin Dönüşümü
*      Soyutlama
*      Kavramsal Yaklaşımlar
*      Dijital Evren-Reklam
*      Belgesel


    Küratörlüğünü Ebru Nalan Sülün’ün yaptığı Karşılaşmalar isimli sergiyi 16 Kasım’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment